Wanneer u aan kozijnen denkt, dan gaat dit meestal over ramen. Echter, de deuren van uw huis zijn ook voorzien van kozijnen, en zijn net als bij ramen, na een tijdje toe aan vervanging. Hieronder vindt u alle informatie die u nodig heeft bij beslissingen omtrent deze vervanging.

Prijs van deurkozijnen
DeurkozijnBij vervanging van deurkozijnen is het verstandig om op de hoogte te zijn van gangbare prijzen. De prijs is echter afhankelijk van de specificaties en afmetingen van de klus. Wilt u bijvoorbeeld inbraakwerende sloten, of juist op zoek naar binnendeuren voorzien van dubbel glas? Een prijs is daarom afhankelijk van uw wensen, maar om u toch een indicatie te geven van de kosten, volgen hier een aantal voorbeelden:

Materiaal deurkozijn Afmetingen Gemiddelde prijs
Kunststof 1 m² € 700
Hout 1 m² € 800
Aluminium 1 m² € 850

Bij een aluminium deurkozijn zou de prijs, voor een deur van 2,20m hoog, uitkomen op €1.870, inclusief BTW en montage.

Juiste plaatsing
Een deur wordt vaker dan eens per dag geopend en weer gesloten. Een vakman kan er voor zorgen dat het klemmen van uw deur voorkomen wordt. Een vakman heeft goede kennis, een flinke dosis ervaring en de materialen om uw kozijn op een correcte manier te plaatsen. Om kort te kunnen schakelen met deze vakman is het aan te raden een klusser in uw omgeving te zoeken. Zorg wel dat u ervaringen van anderen leest, voordat u een verkeerde keuze maakt.

Informatie over deurkozijnen
Een deurkozijn is het frame waarin de desbetreffende deur is opgehangen. Naast een stukje design, kan een goed kozijn ook zorgen voor isolatie. Bij een keuze moet u zich over de volgende zaken goed (laten) informeren; Betreft het een buiten- of binnendeurkozijn? Heeft u te maken met een stompe of opdekdeur? Gaat u voor een kunststof-, houten- of aluminium deurkozijn? Zij- of bovenlicht, en het sluit- en hangwerk…?

Buiten- of binnendeurkozijn
De keuze voor een buiten- of binnendeurkozijn is belangrijk bij een nieuw kozijn. Bij een binnendeurkozijn is het design een belangrijke factor, dit moet namelijk niet misstaan bij de rest van uw inrichting. Een traditionele houten deur gaat goed samen wanneer een knusse sfeer belangrijk voor u is. Een belangrijk verschil tussen een binnendeurkozijn en een buitendeurkozijn is dat u voor diverse materialen kunt gaan. Aangezien uw buitendeurkozijn heeft te maken met haar omgeving (lees. het weer), is een keuze voor hardhout of kunststof aan te raden.

Stompe of opdekdeur
Wanneer we u de vraag stellen; Gaat u voor een stompe of opdekdeur, heeft u hier waarschijnlijk geen kennis van, het is echter eenvoudiger dan het klinkt. Een stompe deur valt als het ware in totaliteit in het deurkozijn, bij een opdekdeur is dit slecht een deel. Met het oog op isolatie kunt u beter voor een opdekdeur gaan, aangezien deze minder tocht doorlaat. Een buitendeur is vaak een stompe deur, aangezien deze minder inbraakgevoelig zijn.

Materialen van deurkozijnen
Zoals al eerder vermeld heeft u keuze uit diverse materialen. Elk materiaal heeft een aparte levensduur en eigenschappen;

Kunststof deurkozijnen zorgen voor een goede isolatie, hebben weinig onderhoud nodig en zijn voordelig. Nadeel is wel dat deze moeilijk van kleur is te veranderen. Gemiddeld gaat een dergelijk kozijn 50 jaar mee, en is deze geschikt als buitendeurkozijn.

Zachthout deurkozijnen geven een natuurlijke- en warme uitstraling, zijn daarentegen makkelijk van kleur te veranderen. Dit kozijn is niet geschikt als buitendeurkozijn, en heeft meer onderhoud nodig als bij kunststof. De levensduur is gemiddeld 25 jaar.

Handhout deurkozijnen hebben dezelfde eigenschappen als bij zachthout, alleen zijn deze wel geschikt als buitendeurkozijn en kunnen ze tot wel 75 jaar meegaan.

Aluminium deurkozijnen hebben weinig onderhoud nodig en zijn inbraakwerend. Dit kozijn kan als buitendeurkozijn gebruikt worden, is niet makkelijk van kleur te veranderen, en gaat gemiddeld 40 jaar mee.

Stalen deurkozijnen hebben een unieke uitstraling en zijn van sterk materiaal. Daarnaast is een dergelijk kozijn inbraakwerend en geschikt als buitendeurkozijn. Levensduur is gemiddeld 50 jaar, maar de kosten van aanschaf zijn over het algemeen een stuk hoger, als bovengenoemde.

Zij- of bovenlicht
bovenlicht DeurkozijnWanneer lichtinval belangrijk voor u is, kunt u kiezen voor een deurkozijn met zij- of bovenlicht. Dit is een kozijn dat vaak gevuld is met klas, zodat deze voldoende licht in uw woning laat vallen. Net als bij elk ander kozijn is isolatie een belangrijke factor. Let daarom goed op of het glas een goede isolatiewaarde heeft. Hiernaast een voorbeeld van een dergelijk kozijn.

Sluit- en hangwerk
Bij een duitendeur is het belangrijk dat sluit- en hangwerk in orde zijn. Dit voorkomt vaak dat diefstal kan plaatsvinden. Let hierbij op het bekende SKG logo, een keurmerk die de veiligheid van het slot beoordeeld. Dit logo herkent u aan een aantal sterren. Hoe meer sterren, hoe veiliger het slot (een schaal van 1 tot 3).

[contact-form-7 404 "Not Found"]