Houten KozijnenOndanks de ontwikkelingen op het gebied van kunststof en aluminium, winnen houten kozijnen aan populariteit. Net als kunststof en aluminium kozijnen hebben kozijnen van hout hun eigen voor- en nadelen. In de jaren ’80 kwamen de kunststof kozijnen in opmars. Met name woningcorporaties stapten bij renovaties massaal over op kunststof kozijnen.

De laatste jaren kiest men echter steeds vaker ervoor om houten kozijnen te kopen. Houten en hardhouten kozijnen hebben namelijk qua kwaliteit een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Maar er zijn meer redenen die bijdragen aan de groeiende populariteit van houten raamkozijnen.

Voordelen
Veel mensen houden er geen rekening mee, maar wat doet u wanneer uw kozijnen beschadigd raken door stormschade of inbraak? Houten raamkozijnen zijn een tegenstelling tot kunststof kozijnen te repareren zonder dat het hele kozijn vervangen hoeft te worden. Daarnaast bieden deze kozijnen duurzaamheid. Hardhouten kozijnen kunnen zonder problemen 50 jaar meegaan. Bovendien kunnen slechte delen vervangen worden wanneer dat nodig blijkt te zijn. Dit betekent dat deze kozijnen lang hun restwaarde behouden.

Het onderhoud van houten raamkozijnen is daarnaast minder intensief geworden. Het is echter wel aan te raden om de kozijnen iedere twee jaar te inspecteren en kleine gebreken te herstellen. Wanneer u dat doet, kunt u voldoen met één volledige schilderbeurt per 7 jaar.

Houten kozijn

Uitstraling
Verder heeft hout een unieke uitstraling. Voor oudere klassieke huizen is er dan vaak ook maar één passende optie: houten kozijnen. Er zijn verschillende uitvoeringen waaruit u kan kiezen: een natuurlijke houtkleur, transparant of gekleurd. Hardhouten kozijnen geven daarnaast een vertrouwd, warm en huiselijk gevoel. Waar deze kozijnen verder om bekend staan, zijn hun goede warmte- en geluidisolatie en een natuurlijke vocht- en warmteregelaar.

Prijzen houten kozijnen
Oppervlakte: 1 m²
Gemiddelde prijs: € 750 – € 900

 

Wilt u meer informatie over houten kozijnen, over onze goedkope kozijnen, of bent u van plan om houten kozijnen (online) te kopen? Neem dan contact met ons op of vraag direct een offerte voor houten kozijnen online aan.

[contact-form-7 404 "Not Found"]