Kunststof KozijnenVaak is het uitzoeken en kopen van nieuwe kunststof kozijnen een hels karwei en vandaag de dag kiezen steeds meer consumenten ervoor om kunststof kozijnen te kopen. Dit soort kozijn biedt uitgebreide mogelijkheden en is daarom een aanwinst voor ieder raam. Kunststof kozijnen zijn kwalitatief erg sterk en ook voor de prijs hoef je het niet te laten. De kwaliteit is zo hoog aangezien er gebruik wordt gemaakt van de beste materialen.

Aanschaf
Als er gekeken wordt naar de aanschafprijs van kunststof kozijnen, zie je dat deze vaak lager liggen dan die van houten of aluminium kozijnen. Uiteraard is dit afhankelijk van het merk kozijn, maar over het algemeen zijn deze kozijnen het goedkoopst. Er zijn verschillende soorten kozijnen, waardoor het moeilijk wordt dit 1 op 1 te vergelijken. Daarnaast is het  mogelijk om de kunststof kozijnen in diverse kleuren af te nemen, zodat er voor ieder pand een passend kozijn te vinden is. De aanschafprijs van het kozijn is ten slotte ook nog eens afhankelijk van het type kozijn. Is het een eenvoudig kozijn, dan zullen de kosten ook lager zijn.

Soorten ramen
Er bestaan verschillende soorten kunststof ramen en raamprofielen . Zo kunt u denken aan een vast raam, maar ook aan kunststof ramen die gekiept of op verschillende manieren open kunnen. Denk hier bijvoorbeeld aan toepassing op een zolderkamer met een schuin aflopend dak.

Levensduur
Kunststof kozijnen hebben een lange levensduur: over het algemeen gaan deze kozijnen zo’n 40 jaar mee, waarna ze volledig afgeschreven zijn en dus vrijwel niets meer waard zijn. Veel mensen denken dat onderhoud bij dit soort kozijnen niet nodig is. Dit is onzin, aangezien een goede verzorging en onderhoud de levensduur verlengt. Daarnaast zijn kunststof kozijnen vrijwel niet te repareren: bij elke (grote) beschadiging zal er gekeken moeten worden naar nieuwe kozijnen. Daarom is goede onderhoud van groot belang.

Prijzen kunststof kozijnen

Vast raam
30 x 30 cm
Prijs exclusief montage: € 35 – € 85

60 x 60 cm
Prijs exclusief montage: € 95 – € 110
100 x 100 cm
Prijs exclusief montage: € 155 – € 165
150 x 200 cm
Prijs exclusief montage: € 325 – € 365Overig
Deur 190 x 70 cm
Prijs exclusief montage: € 800 – € 900
Schuifpui 200 x 100 cm
Prijs exclusief montage: € 820 – € 1000
Ventilatierooster 60 cm breed
Prijs exclusief montage: € 40 – € 90
Inzet hor 60 x 60 cm
Prijs exclusief montage: € 65 – € 90
Draai/kiepraam + valraam
Draai/kiepraam 60 x 60 cm
Prijs exclusief montage: € 165 – € 220
Draai/kiepraam 100 x 100 cm
Prijs exclusief montage: € 235 – € 250
Draai/kiepraam 120 x 180 cm
Prijs exclusief montage: € 365 – € 385Valraam 50 x 40 cm
Prijs exclusief montage: € 100 – € 160
Valraam 100 x 80 cm
Prijs exclusief montage: € 200 – € 235
Valraam 150 x 120 cm
Prijs exclusief montage: € 325 – € 360

Bent u van plan om kunststof kozijnen te kopen en wilt u meer informatie? Neem contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

[contact-form-7 404 "Not Found"]

De voordelen van kunststof kozijnen

Als je kunststof kozijnen koopt heb je een aantal voordelen ten opzichte van andere soorten kozijnen. Zo zijn kunststof kozijnen voor het grootste gedeelte te recyclen en dus beter voor de omgeving. Je hoeft er een stuk minder aan te onderhouden en je maakt ze gemakkelijk schoon. Qua onderhoud hoef je er een stuk minder aan te doen in vergelijking met houten of aluminium kozijnen. Ook qua levensduur is de aanschaf van kunsstof kozijnen een goede keuze want ze gaan gemiddeld zeker 50 jaar mee.

  • Duurzaam product
  • Weinig onderhoud
  • Goede isolatie waarde
  • Een milieuvriendelijke keuze
  • Ook eventueel in andere kleuren te krijgen
  • Inbraakveilig

Klanten aan het woord over hun keuze voor kunststof kozijnen

  • Jan van Steen, Maastricht.

“Ik heb eind 2015 nieuwe kunsstof kozijnen gekocht. Een derde partij kwam ze plaatsen en wij zijn erg blij met onze keuze. Het staat goed bij het huis, ziet er strak uit en we hebben nu een stuk minder stookkosten. “

  • Peter van Hal, Amsterdam

“We hebben lang getwijfeld om kunsstof kozijnen te kopen. Uiteindelijk toch daarvoor gekozen vanwege het vele onderhoud aan andere soorten kozijnen. We hebben ze nu 2 jaar een zijn er erg blij mee. Het kunsstof ziet er alsnog goed uit (met houtnerf) en we hebben weinig onderhoud. Precies zoals ik het graag zie!”