Kozijnen kunnen de woning een andere uitstraling geven. U kunt wel zeggen dat ze ervoor zorgen dat de woning meer aanspreekt, of juist in tegendeel er vervallen uitziet. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten kleuren. Hout is gemakkelijk zelf te verven, deze kunt u vaker een nieuwe kleur geven. Bij kunststof is het van belang dat u goed nadenkt over de juiste kleur die past bij het interieur en het woning aanzicht.

zwarte kozijnen bij een industriële wooninrichting

Bij verschillende soorten woonstijlen passen verschillende soorten kozijnen. Wanneer u een neutraal wit interieur heeft kunt u de woning compleet veranderen door er zwarte in te zetten, hierdoor creëert u een luxe loft uitstraling. Hierbij past vooral een moderne of industriële woon-inrichting. Wanneer u een zwarte wilt kunt u beter voor staal of kunststof kiezen. De kleur zwart trekt warmte aan die ervoor zorgt dat ze kunnen kromtrekken. Bij hout is dit dus geen goede oplossing.
lichte kozijnen bij een landelijke wooninrichting

 

Bij een landelijke inrichting worden vaak zachte kleuren gebruikt, wit is dan ook een veel gebruikte kleur bij deze woonstijl. De reden dat wit vaak gebruikt wordt is dat dit de woning groter laat lijken. Vaak wordt hier kunststof gebruikt en worden deze gecombineerd met luikjes of met bijpassende zonneschermen. Bij oude boerderijen  wordt voornamelijk gebruikt gemaakt van hout, omdat deze het beste passen bij het aanzien van de woning.

brocante wooninrichting

Bij een brocante woonstijl zijn er heel veel verschillende mogelijkheden en varianten. Sommige kiezen voor witte kunststof om toch het ruimtelijke te behouden en laten dit vooral terugkomen in de meubels en accessoires. Andere kiezen voor een opvallende kleur (voornamelijk aan de binnenkant). Vaak kiezen deze mensen voor hout zodat ze vaker kunnen veranderen van kleur. De kleuren die vaker gebruikt worden zijn vooral veel verschillende bij elkaar. Vaak zijn lichte kleuren gecombineerd met hele zachte pasteltinten en daarbij een fel tintje aan toegevoegd. Vooral in de meubels en aankleding van de woning is het vaak te herkennen, deze zijn vaak voorzien van ouderwetse prints.

Klassieke wooninrichting

 

Dan als laatste de klassieke look. Deze kan gevormd worden door donkere kozijnen en donkere muren te combineren met prachtige luxe lichte meubels of donkere oud-bruine meubels. Maar het kan ook gevormd worden door juist witte te combineren met zachte kleuren meubels. Meestal zijn deze huizen te herkennen aan de mooie grote ramen die verdeeld zijn in veel kleine raampjes.

 

Welke woonstijl ook het beste bij u past en welk kozijn u het mooiste vindt is geheel aan u zelf. Dit waren een aantal tips over de verschillende inrichtingen, maar u kunt natuurlijk ook geheel voor een andere variant gaan.

Lees ook: https://www.kozijnen2000.nl/5-tips-om-de-meest-geschikte-kozijnen-te-kiezen/

Want niet alleen het uiterlijk is belangrijk!