Het is zeer belangrijk in uw woning. Elke dag produceren mensen, planten en dieren vocht en komen er vervuilende luchtjes vrij in uw huis. Vervuilende luchtjes kunnen kookluchtjes of rookluchtjes zijn. Het vocht kan ontstaan door het douche, koken of wassen. Deze vervuilde lucht moet worden afgevoerd naar buiten, hiervoor is een goede ventilatie nodig. Het geeft niet alleen een frisse blik aan uw woning, maar het zorgt er ook voor dat gezondheidsklachten worden tegengegaan.

Wanneer uw woning goed geïsoleerd is, is het van groot belang dat u extra ventileert. U kunt op meerdere manieren uw woning goed ventileren. De eerste manier is luchtverversingsroosters plaatsen, het aantal roosters dat u nodig heeft kunt u op de volgende manier berekenen:Just Breathe

Oppervlakte desbetreffende ruimte : luchtverversing- capaciteit van het rooster.

De roosters kunnen op verschillende manieren geplaatst worden; ze kunnen direct op het glas geplaatst worden, op het kozijn, op de tussenregel van het kozijn, of als het ware onzichtbaar in de kozijn gemonteerd worden. Het beste is om de roosters de hele dag open te laten staan, ook in de winter! Zo zorgt u voor een constante verfrissing in huis.

Naast de roosters zijn draai- en kiepramen ook zeer geschikt. Het is wel noodzakelijk om deze gedurende de hele dag open te laten staan. Wanneer u de ramen weer sluit zal de lucht binnen een kleine periode weer vervuild zijn. Natuurlijk is de ideale situatie  om luchtverversingsroosters te combineren met draai- en kiepramen om zo de meeste frisse lucht te kunnen produceren.

Bij woningen die een mechanisch ventilatiesysteem hebben, moet ervoor gezorgd worden dat deze continue aan blijft staan. U zult denken dat u meer stookkosten moet betalen wanneer u meer koude lucht naar binnen laat, maar het verwarmen van vochtige lucht kost meer energie dan het verwarmen van schone lucht van buiten. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over de energierekening.

De conclusie is dan ook zeer duidelijk, een goed geïsoleerd huis is van belang, maar u zult wel goede luchtverversing moeten hebben. Voorkom schimmels en vochtplekken en zorg dat uw woning fris is.